Naar content
Image
Terug

Aftrap Bio10daagse met Kunst(mest) in het Rijksmuseum

Aftrap Bio10daagse met Kunst(mest) in het Rijksmuseum

06 sep 2017 Redactie Bionext

Op Duurzame Dinsdag ontdekten 12 culinair journalisten de toekomst via oude meesters. Foodhistoricus Lizet Kruyff nam ze mee op ontdekkingstocht in het Rijksmuseum. Dit evenement mét veel kunst  -en een klein beetje mest-  vormt de aftrap voor de jaarlijkse Bio10daagse (14 t/m 23 september).

Aan de hand van beroemde oude meesters als Jan Steen en Albert Cuyp legde foodhistoricus Lizet Kruyff uit dat biologische landbouw van alle tijden is en een grote belofte in zich bergt voor de toekomst. Het is éen van de duurzaamste manieren om voedsel te produceren. Het zorgt bijvoorbeeld voor meer biodiversiteit, een gezonde bodem en houdt rekening met dierenwelzijn.

Foodhistoricus Lizet Kruyff concludeerde: "Onze culinaire geschiedenis leert ons dat we met honderd procent natuurlijke landbouw heel goed in staat zijn een aantrekkelijk en gevarieerd pakket groente en fruit  voor de consument op de markt te brengen. Met een eerlijke verdeling is er genoeg voor iedereen en 'voor elk wat wils'." 

De Bio10daagse

Dit evenement in het Rijksmuseum  is de aftrap voor de jaarlijkse Bio10daagse (14 t/m 23 september). Tijdens deze landelijke campagne nodigen supermarkten, speciaalzaken en biologische boeren iedereen uit om hun heerlijke biologische producten te proeven. En zijn er 10 dagen lang recepten, achtergrondverhalen en leuke acties.

0


0 Reacties Reactie toevoegen