Image

Netwerk Onderwijs voor bio

Netwerk Onderwijs voor biologisch

Samen organiseren Bionext en Terra het netwerk Onderwijs voor biologisch. Een netwerk van en voor betrokkenen in en rond het groen VMBO, MBO en HBO die verder willen met biologisch in het groen onderwijs en die willen ontdekken hoe zij elkaar hierin kunnen versterken. Andere betrokkenen zijn Groen kennisnet en het Ontwikkelcentrum en de Centra voor Innovatief Vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en AgriFood, en de Centers of Expertise. 

Voor nadere informatie en belangstelling voor het netwerk kunt u contact opnemen met Udo Teunis, projectmedewerker: teunis@bionext.nl of 06 42165358

Afbeelding Links

Kennisdossier Biologische landbouw

Het Kennisdossier Biologische landbouw is ontwikkeld voor het onderwijs: leerlingen en studenten vinden hier materiaal voor werkstukken enz.; docenten vinden er leer- en lesmaterialen. Het kennisdossier is een initiatief van Bionext en AOC Terra, als partners in het project Onderwijs voor biologisch, en is mogelijk gemaakt door het Innovatiebudget Groen kennisnet. 

In het project Onderwijs voor biologisch willen we bereiken dat:

  • In alle groene opleidingen gericht op agrarische beroepen (VMBO, MBO en HBO) leerlingen en studenten kennis maken met biologische landbouw als mogelijke bedrijfsvorm. Alle opleidingen omvatten basale kennis over biologische landbouw, en stellen leerlingen en studenten in staat zich te oriĆ«nteren op een evt. keuze voor biologisch.
  • Er in het groen MBO en HBO mogelijkheden komen voor een specialisatie op biologische landbouw voor studenten die echt die kant op willen.

Nieuws & Updates

Bio verdrievoudigd

De cijfers en ontwikkeling van biologische landbouw en voeding in Nederland over 2016 op een rij.

Bekijk alles

Campagnes

De Grootste Zaadbank

Bionext wil een waterdichte wet, die patenten op ons voedsel definitief verbiedt. Daarom voeren we weer actie met De Grootste Zaadbank van Nederland! Word ook een filiaal! 

Alle Campagnes

Biobank

Vraag en aanbod

In de Biobank kunnen leden adverteren met o.a. grond, voer, mest, vee en stro. Kijk snel wat er momenteel wordt gevraagd en aangeboden.

Bekijk advertenties