Image

Thema's

Door samen met de leden te kiezen voor een aantal herkenbare thema's wordt duidelijk waar de prioriteiten voor de sector liggen. Ook kan er doelgerichter gewerkt worden. Hieronder de thema's waaraan op dit moment gewerkt wordt.

Terug

Verkiezing ‘Lekkerste Plattelandsluchtje 2017’

Verkiezing ‘Lekkerste Plattelandsluchtje 2017’

30 mei 2017 Redactie Bionext

De geur van vers gemaaid gras, of  frisse bloesem aan de boom. De geur van een regenbui na een warme dag, of die overheerlijke hooilucht. Iedereen heeft zijn óf haar  eigen favoriete plattelandsluchtje. Bionext, de ketenorganisatie van de biologische sector, is op zoek naar de allerlekkerste geuren van het platteland. En organiseert daarom een verkiezing van het ‘Lekkerste Plattelandsluchtje 2017’.

Deelnemers kunnen op http://tinyurl.com/lekkersteluchtje hun favoriete geur kiezen (even naar beneden scrollen en klikken op 'meer berichten'). Ze maken kans op mooie prijzen, onder andere een verzorgd boerderijweekendje op het platteland. Op 8 juni wordt de uitslag van de verkiezing ‘Lekkerste plattelandsluchtje 2017‘ bekend gemaakt.

Op 17 en 18 juni kunnen mensen live hun favoriete plattelandsgeur komen ervaren  tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend. Ruim 120 biologische boerderijen stellen dan hun erf open en organiseren rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen.

Herkenbaarheid van geur
Ben Hut is ‘odeuroloog’ en gespecialiseerd in het maken van plattelandsluchtjes.  Zo heeft hij de geur van de schaapskooi, de hooiberg, en de koeien vlaai na weten te maken. “Ik maak deze geuren met de hand op basis van etherische olie. Het belangrijkste bij geur is dat deze herkenbaar is. Voor een typische plattelandsgeur moet er iets van de geur van weidebloemen en diverse geuren van de boerderij in te herkennen zijn. Een luchtje is altijd opgebouwd uit verschillende ingrediënten, maar het geheim van de smid ga ik natuurlijk niet verklappen. Ik ben heel benieuwd welke geur tot het Lekkerste Plattelandsluchtje van 2017 verkozen wordt. ”

www.lekkernaardebioboer.nl