Image

Thema's

Door samen met de leden te kiezen voor een aantal herkenbare thema's wordt duidelijk waar de prioriteiten voor de sector liggen. Ook kan er doelgerichter gewerkt worden. Hieronder de thema's waaraan op dit moment gewerkt wordt.

Terug

Lekker Naar de Bioboer op 17 en 18 juni

Lekker Naar de Bioboer op 17 en 18 juni

12 jun 2017 Redactie Bionext

Lekker Naar de Bioboer op 17 en 18 juni

Verras je vader eens met een ander luchtje en kom Lekker naar de BioBoer in het weekend van 17 en 18 juni. Bij ruim 120 biologische boerderijen, door heel Nederland, is er van alles te zien, doen én ruiken voor jong en oud. Beleef een leuk dagje uit en neem deel aan een van de vele activiteiten.

Hier vind je welke boerderij bij jou in de buurt meedoet. Alvast een kijkje nemen op éen van de deelnemende biologische boerderijen kan hier.
Biologische boeren en tuinders vertellen hun enthousiaste verhalen over het boerenleven.Geniet mee van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten. Kom kalfjes knuffelen, fruit plukken, wijn proeven of boter schudden. Ook voor kinderen is er van alles te doen: van speurtochten tot knutselen en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen. Ze kunnen trots naar huis met hun behaalde BioBoerenBewijs.

Biologisch, eerlijk en puur
Lekker naar de BioBoer laat je kennis maken met de wereld achter biologisch. Je ontdekt dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Het biologisch keurmerk biedt de garantie op een kwaliteitsproduct dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, gecontroleerd door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk.
Het woord 'biologisch' is trouwens wettelijk beschermd. Een product mag je dus niet zomaar biologisch noemen. Maar biologisch is natuurlijk meer dan alleen een wetboek. Het is vooral het verhaal van een gepassioneerde boer of boerin die onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden boert. Dat verhaal is te horen tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend van 17 en 18 juni. 
 
Inspiratie & fietsroutes naar de boer
Voor de fietsers zijn er tijdens het weekend meer dan 30 fietstochten uitgestippeld vanuit de stad naar de boer in de buurt. Hier kun je een route bij jou in de buurt zoeken. Ook vind je hier mooie verhalen van biologische ondernemers ter inspiratie, een boerenblog en een agenda met activiteiten bij de boer.