Naar content
Image

Thema's

Door samen met de leden te kiezen voor een aantal herkenbare thema's wordt duidelijk waar de prioriteiten voor de sector liggen. Ook kan er doelgerichter gewerkt worden. Hieronder de thema's waaraan op dit moment gewerkt wordt.

Terug

Marten en Anouk zijn winnaar van het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen 2016

Marten en Anouk zijn winnaar van het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen 2016

09 jun 2016 Redactie Bionext

Het koppel Marten en Anouk van de St Vitusschool telde de meeste wormen in de composthoop. In drie minuten wisten zij 172 wormen te vinden. Het team ‘Beste Miniwormpjes’ mag zich nu Nederlands kampioen wormen tellen noemen. Op 9 juni organiseerde Bionext voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen bij biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Drie scholen en 37 tweetallen streden die ochtend om de titel. De Comeniusschool uit Bussum en De Jozefschool uit Weesp eindigde op de tweede en derde plaats. Het NK Wormen tellen vond plaats als aftrap voor het weekendevenement Lekker naar de Boer dat plaatsvindt op 18 en 19 juni. Iedereen kan dan zelf kijken hoe rijk het bodemleven is op een biologische boerderij. De boerderijen die meedoen zijn te vinden op www.lekkernaardeboer.nl

Wormen houden van biologische boeren, omdat zij geen kunstmest gebruiken. Een worm is dol op koeienmest en plantenresten eten. Een wormenrijke bodem heeft veel gangetjes, waardoor het water goed weg kan en planten ruimte hebben voor hun wortels. Zo helpen de worm en de biologische boer elkaar.

 

Het winnende team ‘Beste Miniwormpjes’ heeft de meeste wormen geteld tijdens de NK Wormen tellen. Anouk en Marten van de St Vitusschool uit Naarden waren erg blij met de prijs.
Foto: Karen Stork/Bionext

Het NK Wormen tellen 2016 kwam mede tot stand door de ondersteuning van Biologische boerderij De Groene Griffoen en de sponsoren EKOplaza, De eerste hulp van Schulp en Estafette. Dank!