CWA

De onmisbare dataschakel tussen leveranciers en winkel

Het CWA is het centrale winkel automatisering artikelbestand voor de biologische sector waar winkels en leveranciers zijn aangesloten. Ruim230 winkels maken er al gebruik van. Voor grote en kleine speciaalzaken onder een formule naam, zelfstandigen, webwinkels en boerderijwinkels. Ook winkels met een aanvullend assortiment biologisch kunnen zich via een speciaal abonnement aansluiten voor artikelgegevens.

CWA maakt sinds 2011 onderdeel uit van Bionext waar het bestuur Biowinkelvereniging (onderdeel van Bionext) de richting van het CWA bepaalt. De stuurgroep CWA binnen de Biowinkelvereniging adviseert het bestuur. In beide organen zijn de verschillende formules en zelfstandigen vertegenwoordigd.

Update CWA

Om een goed systeem voor de biologische sector te hebben dat toekomstbestendig is, is er besloten door de CWA Stuurgroep dat het CWA wordt geüpdatet. Het CWA wordt in het JDS systeem van Valk gebracht. Alle betrokkenen zijn daarover in de maand november geïnformeerd.

In de maand december vindt er een testfase plaats met verschillende winkels. Na de pilotfase zal de implementatie gaan plaatsvinden. HIER vindt u de veel gestelde vragen over de aanpassing van het systeem en de contact gegevens van de CWA servicedesk.

Aanvullende diensten


Digitaal bestellen
De winkels die een abonnement met het CWA hebben, kunnen via de internetapplicatie CWAbestel alle artikelen bestellen bij de CWA leveranciers die aangesloten zijn. Dit gaat met een datacollector of handterminal. U heeft altijd het meest actuele electronische bestelboek beschikbaar. CWAbestel maakt hierbij gebruik van de actuele en gecontroleerde artikelgegevens en verstuurt de bestelling geautomatiseerd in een gestandaardiseerd bericht naar de leverancier. De winkel ontvangt tegelijkertijd een e-mail bericht met de bestelde artikelen.

Meer dan 70.000 artikelen zijn te bestellen bij de volgende leveranciers: Holland Pharma, Floris recycled stationary, Natrada, Udea, TerraSana, Natudis, Bakkerij Verbeek, Bakkerij van de Westen, ID organics, Solgar Vitamins, Arkopharma, Weleda, Het Blauwe Huis, Bloesem Remedies, Odin/De nieuwe Band, De Bolster, Dipam, Eco-Groothandel en Zintenz-Aurora.

Schapkaartservice
Schapkaarten worden door winkels gebruikt om de consument te informeren over het product wat betreft prijs, prijs per eenheid, kwaliteit en herkomst. Winkels kunnen wekelijks voorbedrukte schapkaarten ontvangen van nieuwe producten en gewijzigde artikelen van de opgegeven leveranciers.

Dankzij de dagelijkse verwerking van artikelgegevens levert de CWA altijd de meest actuele informatie op de schapkaarten in het gewenste formaat. Ook is het mogelijk eenmalige bestellingen te plaatsen, bijvoorbeeld bij herinrichting van de winkel.

CWA webinvoer
Voor kleine leveranciers is het ook mogelijk om hun gegevens aan te leveren via CWAweb. De leverancier kan dan zonder aanpassing van de eigen bedrijfssoftware gegevens aanleveren voor verwerking via het CWA. Door middel van een foutenrapportage wordt de leverancier op de hoogte gebracht van de niet geïmporteerde artikelen.

Meer informatie?


Kosten CWA artikelbestand
Neem contact op met de CWA servicedesk naar de mogelijkheden voor u. Afhankelijk wat uw wensen zijn mbt gebruik CWA of een van de overige diensten kunnen wij een voorstel doen. Bent u lid van de Biowinkelvereniging dan kunt u GRATIS gebruik maken van het CWA.

Contact
CWA Servicedesk: Voor vragen over artikelgegevens en de verschillende diensten zoals CWABestel, CWA webinvoer: Paul Soeterbroek of Jan Wassenaar, servicedesk@cwadiensten.nl of 06-2266 7943.

CWA Secretariaat: Voor vragen over facturatie kunt u contact opnemen met Theo Groenendijk, groenendijk@bionext.nl.