Image

Thema's

Door samen met de leden te kiezen voor een aantal herkenbare thema's wordt duidelijk waar de prioriteiten voor de sector liggen. Ook kan er doelgerichter gewerkt worden. Hieronder de thema's waaraan op dit moment gewerkt wordt.

Terug

Van Rio naar bio: Kick-off event Bio 10 daagse bij tophockeyers in Laren

Van Rio naar bio: Kick-off event Bio 10 daagse bij tophockeyers in Laren

09 sep 2016 Redactie Bionext

Van 15 tot 24 september 2016 is er tien dagen lang extra promotie voor biologisch in heel Nederland. Dit jaar staat de Bio10daagse, na de succesvolle deelname aan onder meer de Olympische Spelen, in het teken van biologische voeding en sportprestaties. Daarom start de 2016 editie van de Bio10daagse dan ook bij de Larensche Mixed Hockey Club, één van de grootste hockeyclubs in Nederland.

Op zaterdag 10 september van 10 tot 14 uur is er een kick off event. Rond het clubhuis van de Larensche Mixed Hockey Club wordt een ‘Bioplein’ ingericht met onder andere een uitgebreide proeverij van diverse biologische hapjes en sapjes.

De sportclub gaat biologisch promoten onder de spelers. Goede voeding is essentieel voor topprestaties in de sport. Voorzitter Micky Adriaansens van de Larensche Mixed Hockeyclub is ervan overtuigd: "Alle hockeyspelers (groot en klein) verbruiken tijdens hun wedstrijden en trainingen veel energie, biologisch voedsel geeft meer energie. Goede en vooral gezonde voeding is een must! Van Rio naar Bio, nu ook Bio bij Laren. Daar zijn wij trots op." LMHC biedt dan ook graag ruimte aan de aftrap van de Bio10daagse op 10 september. Dan zijn er op het ‘Bioplein’ allerlei biologische hapjes, fruit en sapjes te proeven bij een foodtruck.

Wij staan achter bio
Tijdens de Bio10daagse staat naast het sporten en de biologische voeding ook het 'groene blaadje' volop in het zonnetje. Met dit officiële biologische keurmerk is het in de winkel makkelijk kiezen voor lekker en 100% gecontroleerd biologisch. Dit keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden. Zo weet je dus zeker dat ook jij met een goed gevoel achter biologisch kan staan! Veel winkels doen mee met de Bio10daagse. Ze komen met kennismakingsaanbiedingen om iedereen het brede aanbod biologisch te laten ontdekken. Er worden nieuwe producten geïntroduceerd binnen het biologisch assortiment en is er in vers veel aanbod van nieuwe oogst.

De Bio10daagse is onderdeel van #achterBio, een campagne van Bionext die gefinancierd wordt met steun van de Europese Unie.

Kijk op www.bio10daagse.nl