Skip to Content
Image

Thema's

Door samen met de leden te kiezen voor een aantal herkenbare thema's wordt duidelijk waar de prioriteiten voor de sector liggen. Ook kan er doelgerichter gewerkt worden. Hieronder de thema's waaraan op dit moment gewerkt wordt.

Afbeelding Links

Het bestuur

Bionext wordt bestuurd door de Raad van Toezicht en het Verenigingsoverleg. Die hebben beide hun eigen rol in het besturen van de organisatie: de Raad van Toezicht meer praktisch en het Verenigingsoverleg meer inhoudelijk.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is het controlerende orgaan als het gaat over financiĆ«le gezondheid van Bionext en veranderingen van huishoudelijke aard. In de Raad zijn leden van de verschillende verenigingen vertegenwoordigd.

De Raad van Toezicht bestaat momenteel uit:

Verenigingsoverleg

Het Verengingsoverleg, statutair het Ketenoverleg genoemd, bestaat uit een grotere groep leden dan de Raad van Toezicht. Zij bespreken met elkaar de inhoudelijke koers van de biologische sector en de rol van Bionext daarin. In dit overleg wordt bepaald aan welke thema's er een komende periode gewerkt wordt, hoe we campagne gaan voeren, etc. De deelnemers aan Het Verenigingsoverleg zorgen voor breed draagvlak binnen hun eigen vereniging voor de genomen besluiten.

Afbeelding rechts

Nationale en internationale samenwerking

Naast samenwerking met de verschillende schakels uit de keten, werkt Bionext ook samen met de overheid, onderzoeksinstellingen, belangenverenigingen en een groot aantal bedrijven en maatschappelijke organisaties.
Bionext maakt ook deel uit van internationale samenwerkingsverbanden. Bionext is lid van IFOAM, de International Federation of Organic Agricultural Movements, die wereldwijd actief is. IFOAM telt ongeveer 700 lidorganisaties in meer dan 100 landen. De IFOAM EU Groep is de Europese onderafdeling van IFOAM. Bionext zit in het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur van IFOAM-EU. Als zodanig vertegenwoordigt Bionext alle Nederlandse leden van IFOAM, zoals SKAL en een aantal producenten.