Image

Thema's

Door samen met de leden te kiezen voor een aantal herkenbare thema's wordt duidelijk waar de prioriteiten voor de sector liggen. Ook kan er doelgerichter gewerkt worden. Hieronder de thema's waaraan op dit moment gewerkt wordt.

Afbeelding Links

Kennisdossier Biologische landbouw

Het Kennisdossier Biologische landbouw is ontwikkeld voor het onderwijs: leerlingen en studenten vinden hier materiaal voor werkstukken enz.; docenten vinden er leer- en lesmaterialen. Het kennisdossier is een initiatief van Bionext en AOC Terra, als partners in het project Onderwijs voor biologisch, en is mogelijk gemaakt door het Innovatiebudget Groen kennisnet. 

In het project Onderwijs voor biologisch willen we bereiken dat:

  • In alle groene opleidingen gericht op agrarische beroepen (VMBO, MBO en HBO) leerlingen en studenten kennis maken met biologische landbouw als mogelijke bedrijfsvorm. Alle opleidingen omvatten basale kennis over biologische landbouw, en stellen leerlingen en studenten in staat zich te oriĆ«nteren op een evt. keuze voor biologisch.
  • Er in het groen MBO en HBO mogelijkheden komen voor een specialisatie op biologische landbouw voor studenten die echt die kant op willen.

Projecten

Robuuste aardappelrassen

Met dit convenant geeft de biologische sector antwoord op de meest verwoestende aardappelziekte: Phytophthora.

Meer info

Biobank

Vraag en aanbod

In de Biobank kunnen leden adverteren met o.a. grond, voer, mest, vee en stro. Kijk snel wat er momenteel wordt gevraagd en aangeboden.

Bekijk advertenties