Skip to Content
Image

Thema's

Door samen met de leden te kiezen voor een aantal herkenbare thema's wordt duidelijk waar de prioriteiten voor de sector liggen. Ook kan er doelgerichter gewerkt worden. Hieronder de thema's waaraan op dit moment gewerkt wordt.

Afbeelding Links

Voor boeren en tuinders

Bionext werkt nauw samen met boeren en tuiders die zich verenigd hebben in het Biohuis. Via keten- en themagroepen voor dierlijke en plantaardige sectoren zijn boeren en tuiders vertegenwoordigd. Er wordt samengewerkt met verschillende schakels in de keten, nagedacht over gewenst onderzoek en gesproken over regelgeving.

Het BioHuis is vertegenwoordigd in de Raad van Toezicht van Bionext en levert een financiële bijdrage voor de kerntaken wetgeving, kennis & onderzoek, communicatie en algemene belangenbehartiging. Leden van de aangesloten verenigingen ontvangen korting op alle betaalde diensten van Bionext.

Een van die diensten is de Biobank; vraag en aanbod van o.a. biologisch vee, voer en grondstoffen. Bionext heeft deze 'marktplaats voor boeren' een plekje gegeven in haar Community.

Lees hier meer over het Biohuis

Afbeelding rechts

Voor Handel en Verwerking

Bionext werkt nauw samen met producenten en handelsbedrijven die lid zijn van BioNederland, voorheen de Vereniging van Biologische Producenten en handelsbedrijven.

De bedrijven zijn  vertegenwoordigd in de keten- en themagroepen voor dierlijke en plantaardige sectoren, waarin samengewerkt wordt met verschillende schakels in de keten. De producenten en handelsbedrijven hebben onderling recent 3 themagroepen opgericht. Verder worden er regelmatig bijeenkomsten voor alle leden georganiseerd over specifieke thema's.

Bionext faciliteert voor BioNederland haar ledenadministratie, het residumonitorinssysteem Biokap en het risicomonitorinssysteem Biotrust.

Lees hier meer over BioNederland.

Afbeelding Links

Voor winkels

Bionext werkt nauw samen met winkeliers die lid zijn van de Biowinkelvereniging.  Eén van de hoofddoelen van de biologische sector is een jaarlijkse omzetgroei van 10%. De publiekscampagnes van Bionext, zoals Adopteer een Kip dragen hieraan bij. Ook de promotiecampagne Ontdek Bio zet biologisch verder in de schijnwerpers. Ook organiseert Bionext jaarlijks de verkiezing "Mijn favoriete Biowinkel".

De Centrale Winkel Automatisering van de biologische sector is het platform voor uitwisseling van artikelgegevens. CWA is vanaf 2011 een zelfstandig onderdeel van Bionext, onafhankelijk van leveranciers en winkelautomatiseringssystemen en gericht op dienstverlening rond het artikelbeheer. Eind 2015 waren er 175 (web)winkels aangesloten. Zowel winkels als leveranciers kunnen gebruikmaken van de CWA-servicedesk bij vragen over de artikelgegevens.

Lees hier meer over de Biowinkelvereniging.