Image
Back

Werving deelnemers Verkiezing beste biologische winkel is gestart

Werving deelnemers Verkiezing beste biologische winkel is gestart

07 Oct 2016 Redactie Bionext

De Verkiezing van de beste biologische winkel 2017 is gestart. Winkels die minimaal 90 % biologisch aanbod in voeding hebben, kunnen zich aanmelden voor de verkiezing. De verkiezing vindt plaats in 4 categorieën: boerderijwinkel, middelgrote winkel, grote winkel en webwinkel. Winnaars mogen een jaar lang de titel voeren ‘Beste biologische winkel 2017, categorie X’ en zijn zo een jaar lang het visitekaartje van de branche. De Verkiezing van de Beste biologische winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext.

Waarom meedoen?
De verkiezing is de enige verkiezing in Nederland waar biologische speciaalzaken zich met elkaar kunnen meten. Door de mix van jury en publieksstemmen is er veel aandacht van de media voor deze prijs. Dit jaar staat het thema transparantie centraal. Welke informatie levert een winkel over de producenten van het voedsel? Hoe informeer je klanten over de herkomst van een product? Bavo van den Idsert, directeur Bionext: "Biologische speciaalzaken hebben vaak korte lijnen met hun leveranciers. Zij zijn bij uitstek in staat om te laten zien waar en op welke wijze het verkochte voedsel geproduceerd wordt. En dan gaat het om alle producten, niet alleen om die van de biologische boer uit de regio. Met deze verkiezing kunnen winkels laten zien waar ze zo sterk in zijn  ten opzichte van de grote supermarkten”

Online aanmelden
Tot 15 oktober kunnen winkels zich aanmelden via dit inschrijffomulier. Deelnamekosten voor winkels die lid zijn van de Biowinkelvereniging bedragen € 75,-, niet-leden betalen € 150,-. De jury nomineert 3 winkels in elke categorie. Vanaf half november kan het publiek stemmen op de genomineerde winkels en gaan de juryleden op bezoek bij de winkels. De mening van de jury telt voor 80 % mee, de publieksstemmen voor 20 %.

Uiteindelijk maakt de jury op woensdag 18 januari 2017, op de Bio-beurs in Zwolle bekend welke winkels zich beste biologische winkel van Nederland mogen noemen.

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.biowinkelvereniging.nl

0


0 Reacties Add Comment