Image
Back

Startbijeenkomst bio-IPM spruitenteelt

Startbijeenkomst bio-IPM spruitenteelt

28 May 2018 en 28 May 2018
10.00-12.30

Goede spruiten telen is een uitdaging in de biologische teelt. Het gewas staat lang op het veld en de koolgalmug, de rups van de koopmot of trips kunnen flinke schade toebrengen. Veel telers en opkwekers van pootgoed gaan er standaard toe over natuurlijke middelen zoals Tracer in te zetten. Samen met telers, onderzoekers en adviseurs verkent Bionext in hoeverre de teelt van spruiten mogelijk is zonder de standaard inzet van gewasbeschermingsmiddelen. 

We beginnen met een startbijeenkomst waarin we verschillende beheersingsstrategieĂ«n voor  plagen in de spruitenteelt bespreken. Vervolgstappen bestaan uit het verzamelen van beschikbare kennis. In een tweede bijeenkomst bespreken we de uitkomsten van die inventarisatie en de kennisgaten. Resultaten zullen in enkele publicaties verspreid worden. De inventarisatie van kennisgaten levert input voor een mogelijk onderzoeksproject. We richten ons op biologische spruitentelers maar verwachten dat de resultaten ook interessant kunnen zijn voor gangbare telers en voor telers van andere koolsoorten. 

Teelt u spruiten? We nodigen u van harte uit om mee te denken tijdens de startbijeenkomst. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via dit formulier. Voor vragen neem contact op met Marian Blom

Datum: 28 mei 2018
Tijd: 10.00-12.30
Plaats: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO), Edelhertweg 1, 8219 PH Lelystad