Skip to Content
Image

Nieuws

Bionext ziet veel (groene) potentie in verkiezingsuitslag

Bionext ziet in de verkiezingsuitslag goede kansen voor een verduurzaming van het landbouw- en voedselbeleid in Nederland.

16 March 2017 Ellen Oomen 0 reacties

Aantal biologische boeren in Nederland groeit met ruim 12 %

Forse groei van ruim 12 % in het aantal Nederlandse biologische boeren. In 2016 groeide voor het eerst sinds 2010 het aantal geregistreerde biologische boerenbedrijven harder dan het aantal biologische handels- en verwerkingsbedrijven

02 March 2017 Ellen Oomen 0 reacties

Biologische pluimveesector stelt extra eisen aan kippenvoer

De Nederlandse biologische legpluimveesector stelt voortaan extra eisen aan geïmporteerde soja voor kippenvoer. Dit gebeurt in samenwerking met het keurmerk Eco-Social, een sociaal keurmerk binnen de biologische sector.

16 December 2015 Dorien de Graaff 0 reacties

Convenant Solidair met Soja ondertekend

Op 24 januari 2013 is het convenant Solidair met Soja ondertekend. Vanaf vandaag is de ecosociale soja verkrijgbaar in Nederland, via het pluimveevoer van Van Gorp.

17 March 2014 Dorien de Graaff 0 reacties

Braziliaanse certificeringsorganisatie feliciteert convenantpartners

Alexandre Harkaly (executive director of IBD) feliciteert de Nederlandse deelnemers aan Solidair met Soja met de deelname aan het Eco-social-programma voor de biologische soja voor het kippenvoer.

31 January 2013 Dorien de Graaff 0 reacties

Presentatie nieuwe partners convenant ‘Solidair met soja’

In de IJsselhallen in Zwolle zal biologische diervoederfabrikant ‘De Eendracht’ uit Rouveen het convenant ‘Solidair met soja’ ondertekenen. Projectleider Bionext is daarnaast in gesprek met twee andere partijen die actief zijn in de biologische pluimveeketen en interesse hebben in deelname aan het initiatief.

17 March 2014 Dorien de Graaff 0 reacties

‘Solidair met soja’ uitgenodigd voor IFOAM Organic World Congress

Bionext is uitgenodigd om het initiatief ‘Solidair met soja’ te presenteren op het IFOAM Organic World Congress dat van 13 t/m 15 oktober plaatsvindt in Istanbul, Turkijke. ‘Solidair met soja’ is een initiatief van de Nederlandse biologische pluimveesector, Bionext en Solidaridad.

17 March 2014 Dorien de Graaff 0 reacties

Bionext op IFOAM Organic World Congress 2014

Van 13 t/m 15 oktober jl. vond het Organic World Congres van IFOAM plaats in Istanbul. Het thema van dit jaar was ‘building organic bridges’. Bionext was uitgenodigd om twee projecten te presenteren waarin dit thema tot uitdrukking komt: ‘Solidair met soja’ en ‘Organic Quality Assurance’.

23 October 2014 Dorien de Graaff 0 reacties

Reudink en Agrifirm nieuwe partners convenant Solidair met soja

Diervoederproducenten Reudink en Agrifirm sluiten zich aan bij het convenant Solidair met soja, waarin aanvullende eisen worden gesteld aan soja van ver die verwerkt wordt tot biologisch pluimveevoer.

14 January 2016 Dorien de Graaff 0 reacties

Een stap verder: Reudink en Agrifirm ondertekenen convenant Solidair met soja

Diervoederproducenten Reudink en Agrifirm hebben 21 januari jl. op de Bio-beurs in Zwolle het convenant ‘Solidair met soja’ ondertekend. Ze sluiten zich aan bij de overige partners uit de biologische pluimveeketen die aanvullende eisen stellen aan biologische soja die verwerkt wordt tot biologisch pluimveevoer.

28 January 2016 Dorien de Graaff 0 reacties

Biologisch scoort goed met maar liefst 3 Topkeurmerken

Milieu Centraal heeft ruim 90 duurzaamheidskeurmerken en -logo’s voor voeding tegen het licht gehouden. Dit resulteert in een lijst van 11 topkeurmerken. Hierin staan maar liefst drie biologische keurmerken

17 October 2016 Ellen Oomen 0 reacties

Tijd voor bewuste vis

Deze week ”omarmt” Debbie Duurzaam de #BewusteVisweek.

26 September 2016 Ellen Oomen 0 reacties

Mijlpaal met 4000e biologische bedrijf gevierd

Vandaag heeft Skal Biocontrole een bio-certificaat uitgereikt aan het 4000e biologische bedrijf van Nederland

23 September 2016 Ellen Oomen 0 reacties

Bionext neemt SP - stimuleringsplan biologische landbouw in ontvangst

SP-Kamerlid Henk van Gerven diende onlangs een initiatiefnota in om de biologische landbouw te versterken.

21 September 2016 Ellen Oomen 0 reacties

Belangstelling voor alternatieve afzetkanalen voor biologische kalveren

De workshop ‘Hoe houden we kalveren binnen de biologische sector’ op 21 januari jl. is goed bezocht door biologische melkveehouders en andere bezoekers van de Bio-beurs.

28 January 2016 Ellen Oomen 0 reacties

Het gaat spannen om de nieuwe biowetgeving

Na 9 edities van het IFOAM EU Organic Congres strijkt de internationale biobeweging eindelijk in Nederland neer. Het is Bionext gelukt het belangrijkste internationale bio Congres naar Nederland te halen.

28 January 2016 Ellen Oomen 0 reacties

Bio-beurs 2016 in beeld

Tijdens afgelopen Bio-beurs was er natuurlijk ook heel veel pers aanwezig. Vooral de officiële opening met Jonnie en Thérèse Boer trok veel journalisten naar Zwolle

28 January 2016 Ellen Oomen 0 reacties

Nationaal afwegingskader voor GGO teelt in de maak

Bionext was aanwezig bij een bijeenkomst voor stakeholders over het nationale afwegingskader voor GGO teelt. Daar is gesproken over de criteria die van belang zijn om te bepalen of een in Europa toegelaten GGO ook in Nederland geteeld mag worden.

28 January 2016 Ellen Oomen 0 reacties

Innovatiemakelaars op Bio-Beurs

De topsector Agri & Food, waar overheid en bedrijfsleven samen werken aan ontwikkeling van de landbouw en voedingssector, zet al enkele jaren innovatiemakelaars in om het MKB te ondersteunen bij vragen over innovaties.

28 January 2016 Ellen Oomen 0 reacties

Terugblik Bio1000 werd op Biobeurs een Vooruitblik

Op 10 oktober was de Bio1000, waar ruim 500 biologisch geïnteresseerden nadachten over de toekomst van biologisch. Vervolgens zijn er werkgroepen aan de slag gegaan met de belangrijkste thema’s voor de toekomst. Deze groepen gaven tijdens de Biobeurs op de Biobeurs een tussentijdse presentatie van de vorderingen.

28 January 2016 Ellen Oomen 0 reacties