Skip to Content
Image
Back

Oproep voor samenwerking Carbon Farming

Oproep voor samenwerking Carbon Farming

09 May 2019 Redactie Bionext

Oproep voor samenwerking rond innovatieve verdienmodellen voor koolstofbinding in de bodem

Het Carbon Farming consortium is op zoek naar bedrijven en leiders in duurzaamheid om business modellen te ontwikkelen. Heeft u interesse, ideeën of bent u een creatieve denker en ervaren in het ontwikkelen van nieuwe business modellen? Doe mee en laat uw contactgegevens en informatie vóór 31 mei hier achter. De Nederlandse of Belgische projectpartner neemt contact met u op om u uit te nodigen voor een bijeenkomst waar geïnteresseerde partijen en ideeën samen worden gebracht.

Carbon Farming is een veelbelovende manier om klimaatverandering te vertragen en om de vruchtbaarheid van onze landbouwgrond te vergroten. Op deze manier draagt Carbon Farming bij aan regionale en nationale klimaatdoelstellingen.

Om tot succesvolle voorbeelden te komen, waarbij we het potentieel van koolstofbinding in landbouwbodems benutten, is samenwerking nodig tussen grondbezitters en spelers van zowel binnen als buiten de agrovoedingsketen. Om dit te faciliteren wordt verspreid over België, Nederland, Duitsland en Noorwegen, begeleiding voorzien voor 15 projecten die inzetten op initiatieven in dit domein.

Breng ons voor 31 mei op de hoogte van uw interesse en sluit aan bij een toekomstige bijeenkomst in uw regio. Schrijf u in voor de Carbon Farming-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het project.

Meer informatie: northsearegion.eu/carbon-farming/