Skip to Content
Image
Back

Internationale vakbeurzen sterk in trek

Internationale vakbeurzen sterk in trek

25 Feb 2019 Redactie Bionext

Holland Paviljoen dit najaar ook in Frankrijk en Italië

Voor het eerst verzorgt Bionext dit najaar een paviljoen op de Italiaanse vakbeurs Sana in Bologna en op de Natexpo in Parijs. Dit als antwoord op de stijgende vraag naar aanwezigheid op internationale biologische vakbeurzen en de groeiende groep bedrijven die over de grenzen kijken. Deze maand nog organiseerde Bionext voor de derde keer het Holland Paviljoen op de BIOFACH, de grootste Europese vakbeurs in Duitsland.

Speciaal voor biologische ondernemers organiseert Bionext in nauwe samenwerking met BioNederland de komende drie jaar een paviljoen op de BIOFACH in Duitsland, op de Sana in Bologna (6-9 september) en op de Natexpo in Parijs (20-22 oktober). De aanwezigheid is onderdeel van een meerjarige samenwerking tot 2022. De behoefte onder Nederlandse ondernemers is groot, omdat er Europees veel gebeurt en ontwikkelingen erg hard gaan.

Bavo van den Idsert, directeur Bionext: “Het is ieder jaar weer onvoorstelbaar hoe de biologische sector zich ontwikkelt qua professionaliteit en volume. Zien wat er internationaal gebeurt en aansluiting vinden, is van groot belang in het stimuleren van die groei. Reden dat wij de Nederlandse biologische ondernemers zoveel mogelijk willen ondersteunen in die internationale matchmaking.” 
 
De Duitse BIOFACH vierde vorige week haar 30-jarig jubileum met een recordaantal van bijna 3.000 standhouders uit 95 landen. Het Holland Paviljoen is sinds vele jaren een belangrijk uithangbord en ontmoetingsplek van en voor de Nederlandse biologische sector. Op het paviljoen stonden 18 biologische standhouders met zeer uiteenlopende producten, variërend van kaas tot ijsjes en van champignons tot wasmiddelen. 
 
Jasper Gabriëlse, oprichter van Seepje dat was- en reinigingsproducten maakt: “Met onze aanwezigheid op het Holland Paviljoen van de BIOFACH leren we in één klap enorm veel mensen kennen. Van distributeurs tot winkelketens en andere merken. Daarbij is het leuk en leerzaam om zoveel bio-producenten te spreken.
 
Standhouders Holland Paviljoen
Bij interesse voor het Holland Paviljoen kunt u contact opnemen met Paula Nijman, coördinator Holland Paviljoen, telefoon 030-2320497 / nijman@bionext.nl