Image
Back

BIOFACH (Duitsland)

BIOFACH (Duitsland)

12 Feb 2020 en 15 Feb 2020

Kansrijke markt voor bio in Duitsland, schrijf je in voor de BIOFACH!
Duitsers houden van biologische levensmiddelen: in 2017 was bijna 6% van de totaalomzet van levensmiddelen in Duitsland biologisch. Sinds jaren groeit de consumptie en de markt heeft zich van de niche naar de mainstream ontwikkeld. 

Een belangrijke trend is dat er steeds meer grote bio supermarkten met een verkoopoppervlakte van meer dan 400 m² komen. De biologische handel richt zich steeds meer op de behoeftes van de consument: naast een toename van het aantal winkels wordt ook het assortiment groter. Vooral discounters en de levensmiddelen retail halen hier hun achterstand in.

Voor Nederlandse producenten liggen er dus kansen in Duitsland. De eigen productie voldoet niet aan de stijgende vraag waardoor de handel continu naar nieuwe producenten zoekt. Belangrijk vinden de consumenten vooral de vermindering van residuen (52%), verse en kwalitatieve producten (49%) en natuurlijke smaak (45%). Met name verse producten zoals eieren, groenten, fruit, aardappelen en zuivelproducten worden door de Duitse consument graag gekocht.

Naast bio supermarkten zijn ook de levensmiddelen-retail, met name discounters zoals Lidl en Aldi en drogisterijen grote trekkers voor de handel met biologische producten. Zij vergroten continu hun aanbod aan biologische producten. 

In contact komen met de retail is, zoals in elk land, een uitdaging voor ieder bedrijf. Duitsland is bij uitstek een beurzenland en één van de beste manieren om in Duitsland snel met betrouwbare partners in contact te komen is via beurzen. De BIOFACH is de belangrijkste beurs voor de biologische sector. De beurs had in 2019 3.273 standhouders en meer dan 50.000 bezoekers. Naast de algemene beurs is het onderdeel VIVANESS, het onderdeel voor natuurlijke en biologische persoonlijke verzorging, aan de beurs toegevoegd. De BIOFACH wordt van 12-15 februari 2020 in Neurenberg, Duitsland gehouden. 

Meer informatie
Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met Paulien Hoftijzer, telefoon 030-2339970 of via een e-mail internationalebeurzen@bionext.nl

Inschrijven
Inschrijven voor het Holland Paviljoen op de BIOFACH (12-15 februari 2020) in Nürnberg, Duitsland kan via deze link