Image

Nieuws

EU-parlement keurt biologische wetgeving goed

Vandaag heeft het Europese parlement de definitieve teksten van de nieuwe biologische wetgeving goedgekeurd.

19 April 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

De landbouw op weg naar klimaatneutraal

Het kabinet wil in 2030 de uitstoot van CO2 met 49 procent terugdringen. Hoe ze dat wil bereiken, bespreekt het kabinet met vijf ‘klimaattafels’ waar vijf sectoren plannen maken om de CO2-uitstoot fors te verlagen.

17 April 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Kennisuitwisseling in Spanje

Een Nederlandse afvaardiging van biologische telers en handelsbedrijven ondernam eind februari een studiereis naar de Spaanse provincie Almeria.

16 April 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Minor Biologische landbouw van start

Ook in het groen HBO ontwikkelingen zich steeds meer mogelijkheden voor een opleiding richting biologische landbouw. Het wordt binnenkort mogelijk binnen meerdere agrarische opleidingen een specialisatie op biologische landbouw te doen.

19 March 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Opinieartikel vlees en klimaat

De meeste mensen weten wel dat het verstandig is minder vlees te eten. Maar in de praktijk blijkt dit lastig; de geest is gewillig, het vlees is zwak. Niet alleen de consument, maar ook de overheid heeft een taak in het verminderen van vleesconsumptie.

19 March 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Biologische sector groeide in 2017 boven verwachting

In 2017 groeide de biologische sector met 7 %. In totaal nam het aantal biologische bedrijven gregistreerd bij Skal Biocontrole met 420 toe. De groei zat met name bij handel en verwerking.

15 March 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Wat zou er gebeuren wanneer we de werkelijke prijs op ons voedsel plakken?

De kosten van lucht-, water- en bodemvervuiling zijn vreselijk hoog: ruim 4 biljoen euro. Biologische landbouw en voeding levert een positieve bijdrage aan het voorkomen van die berg kosten.

15 November 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0

De 11 Topkeurmerken bepleiten afschaffing BTW op duurzame voeding

De elf topkeurmerken* roepen de politiek op om de BTW-verhoging van 6% naar 9% aan te grijpen om de BTW op duurzame voedingsproducten af te schaffen.

14 October 2017 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Liveseed stimuleert gebruik van biologisch zaad

Bionext is een van de 49 partners in het Europese project Liveseed . Doel van dit vierjarige project is om de productie en het gebruik van biologisch zaad en biologische rassen in Europa te stimuleren. Het project wordt gefinancierd door de Europese Commissie.

22 February 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Nieuw Organic “plus” label in de VS

In Nederland verenigen biologische ondernemers die verder willen gaan dan de productieregels die de Europese wetgeving verplicht stelt, zich onder het EKO-keurmerk. Recent is in de VS ook een Organic “plus” label opgezet.

22 February 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Uitkomst langjarig onderzoek in Limburg: bodemstructuur bij biologische landbouw beter

Langjarig onderzoek in Limburg toont aan dat de bodemstructuur bij biologische landbouw beter is

02 February 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Bionext vertegenwoordigt Nederland in IFOAM EU Raad

Iedere twee jaar kiezen de Nederlandse IFOAM EU-leden een nieuwe vertegenwoordiging in de Raad van IFOAM EU. Net als in eerdere jaren hebben de leden ervoor gekozen dat Bionext de vertegenwoordiging in de Raad op zich neemt.

07 February 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

‘Biologische bedrijfsvoering’ nieuw keuzevak in groen MBO

Leerlingen van het groen MBO kunnen komend schooljaar het nieuwe keuzevak ‘Biologische bedrijfsvoering’ volgen. Terra, Nordwin en Clusius college zijn de eerste agrarische opleidingscentra die het keuzedeel aanbieden.

31 January 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Het leukste paviljoen op de BIOFACH

Na het nationale succes van de Bio-beurs halverwege januari, maakt de Nederlandse biologische sector zich weer klaar om zich ook internationaal van haar beste kant te laten zien.

30 January 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Bionext hosts a joint Dutch Pavilion at the upcoming BIOFACH

Bionext, the leading organic food and agriculture organization in The Netherlands, will host the Dutch pavilion at the upcoming BIOFACH 2018 from 14th – 17th February in Nuremberg, Germany.

01 February 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Al meer dan €10.000 binnen voor de strijd tegen patent op soja

Bionext is heel blij met de vele donaties van de klanten van Triodos voor onze strijd tegen patenten. Met de ruim 10.000 euro die nu al is opgehaald kunnen we het hoger beroep tegen het patent op wilde soja ondersteunen.

31 January 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Training Biologische landbouw voor docenten

Bent u docent en wilt u meer leren over biologisch? Aeres Hogeschool Wageningen organiseert op 11 april een training Biologische landbouw voor docenten die dit onderwerp willen opnemen in het curriculum of verdiepende informatie en kennis zoeken.

29 January 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Koningin Máxima opent biologische vakbeurs in Zwolle

Vandaag is de tweedaagse Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle officieel geopend door Koningin Máxima. De Koningin bezocht de eerste dag van deze vakbeurs voor de biologische sector die jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers trekt.

17 January 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Belangrijke hoorzitting patenten

Woensdag 17 januari vindt in München een hoorzitting plaats naar aanleiding van vragen van Syngenta over de wijzigingen in de implementatieregels van het Europees Octrooi Verdrag.

16 January 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0

Uitbreiding Nationale Annex voor biologisch uitgangsmateriaal

Sinds 1 januari is de nieuwe Nationale Annex van kracht. Dat is de lijst met (sub) gewassen waarvoor geen ontheffing mogelijk is voor het gebruik van gangbaar zaad of vegetatief uitgangsmateriaal.

11 January 2018 Redactie Bionext
0 Reacties
0