Image

Doe mee

Bionext maakt zich sterk voor méér duurzame biologische voeding en landbouw. Het is onze passie om jou weer te verbinden met wat je eet, waar het vandaan komt en wie het maakt. Oftewel: terug naar de oorsprong! Zodat je bewust kan kiezen wat goed is voor jou en voor de wereld om je heen.

Elke dag, elke keer als je eet, maak jij een keuze. Een keuze voor wel of geen koeien in de wei, een keuze voor lieveheersbeestjes of chemische bestrijdingsmiddelen. Welke keuze maak jij? Waar en wat koop je? Waar investeer je in? Wat mag het kosten? En wie betaalt de prijs voor milieuvervuiling en ongezond eten?

Ben jij, net als wij, helemaal weg van biologisch? Wil jij je ook inzetten voor meer bewustzijn over ons voedselsysteem en zou je graag wat willen doen? Op deze pagina vind je volop ideeën.

 

 

Afbeelding Links

Steun onze campagnes

'Lekker naar de Boer', 'Wij staan achter biologisch' en 'Adopteer een kip' zijn slechts een paar voorbeelden van de vele campagnes die wij jaarlijks voeren om meer bewustzijn te creëren.

Veel van onze campagnes zijn gekoppeld aan inhoudelijke projecten. Zo maakt collega Maaike zich al jaren sterk om octrooien op voedsel tegen te gaan (De Grootste Zaadbank-campagne) en onderzoekt Heleen de mogelijkheden om kippen zo natuurlijk mogelijk te houden (Verkiezing voor Mooiste kippenuitloop). Er zijn campagnes op het gebied van wetgeving, onderzoek, marktontwikkeling, verduurzaming en nog veel meer! Hier vind je ze allemaal

 

Geef een gift

Bionext zou niet al haar projecten en campagnes kunnen uitvoeren zonder giften van mensen die ook achter biologisch staan. Er is geld nodig voor het verspreiden van kennis, het lobbyen in de Nederlandse en Europese politiek en het ondersteunen van de samenwerking tussen boeren, handel en winkels.
We vinden het geweldig als je ons wilt steunen met een bijdrage. Hiervoor hebben we ons donatieplatform. Je kunt hier doneren aan Bionext in het algemeen, maar ook op een specifiek project of onderwerp dat jij belangrijk vindt.
Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om op vastere basis geld te doneren aan Bionext. Bijvoorbeeld door donateur te worden, een periodieke schenking vast te leggen of via een legaat of nalatenschap. Stuur hiervoor een mail naar donateur@bionext.nl.

Flyer Periodiek Schenken Bionext
Overeenkomst Periodiek Schenken Bionext

 

ANBI status

Zowel Stichting Bionext als Stichting Steunfonds Bionext hebben de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instellingen). Meer informatie hierover staat in onderstaande PDF-bestanden. 

ANBI informatie Stichting Steunfonds Bionext 2016
ANBI informatie Stichting Bionext 2016

Afbeelding Links

Koop & kook biologisch

Op steeds meer plekken kun je biologische ingrediënten kopen: in de speciaalzaak, supermarkt, op de markt of bij de boer zelf. Ook zijn er steeds meer foodboxen die biologisch aanbieden.

Kun je wel wat biologische inspiratie gebruiken in de keuken? Neem dan een keer de Smaakmakend mee. Smaakmakend is hét culinaire magazine over biologisch eten. Het magazine verschijnt 5 keer per jaar en staat boordevol heerlijke recepten en achtergrond verhalen. Smaakmakend is gratis verkrijgbaar bij een groot aantal biologische speciaalzaken.
Ga naar de website van Smaakmakend

Afbeelding rechts

Beleef biologisch

Er valt veel te vertellen over biologisch. Over de strenge controle, de Europese wet- en regelgeving en verschillende houderijsystemen, maar je moet het vooral zelf ervaren! Dat wil zeggen ruiken, horen, zien en proeven!

Ga lekker fietsen langs biologische boerderijen, maak een nieuw gerecht uit het culinaire magazine Smaakmakend, of ga een keer aan de slag bij een biologisch bedrijf. En ontdek zelf wat biologisch in de praktijk betekent.

Kijk op de website van Lekker naar de Boer voor open dagen, evenementen, proeverijen, rondleidingen en fietsroutes.

Afbeelding Links

Word vrijwilliger

Wij zijn ontzettend blij als we de hulp van vrijwilligers kunnen inroepen. Zo hebben wij inmiddels een gezellige groep enthousiast mensen verzameld die af en toe helpen bij evenementen, kick-offs en open dagen. Bijvoorbeeld door promotiemateriaal uit te delen, foto's te maken, te vertellen over biologisch en soms ook voor kortlopende secretariaatswerkzaamheden. 

Aanmelden
Wanneer je aan de slag wilt als vrijwilliger, noteren wij je naam en nemen wij contact op als wij je hulp kunnen gebruiken. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger door een mail te sturen naar info@bionext.nl of ons te bellen, (030) 233 99 70.