Back

Werkbijeenkomst Strokenteelt

Werkbijeenkomst Strokenteelt

28 Sep 2018 en 28 Sep 2018

Biodiversiteit, mechanisatie en de bodem zijn belangrijke thema’s voor de biologische akkerbouwer. Zelfs nationale media hebben de laatste tijd met enige regelmaat aandacht voor deze thema’s. Het is dan ook geen toeval dat Bionext meedraait in verschillende Europese projecten die hier ook aandacht voor hebben. Bionext doet mee aan het project DiverIMPACTS en ondersteunt daarbij een groep akkerbouwers die interesse heeft in strokenteelt. 

De verwachtingen rondom strokenteelt zijn hooggespannen. Denk bijvoorbeeld aan minder verspreiding van ziekte en plagen, meer verspreiding van natuurlijke plaagbeheersing, meer biodiversiteit of kansen voor complementaire gewassen. Desondanks is strokenteelt nog niet wijdverspreid, ook niet bij biologische bedrijven. De praktijk loopt namelijk tegen verschillende problemen aan. 

Daarom wordt op 28 september een werkbijeenkomst georganiseerd. Doel van deze bijeenkomst is om u van advies te voorzien van de implementatie van strokenteelt. Experts op het gebied van gewaskeuze, mechanisatie en bodem zijn aanwezig. Op deze manier willen we met u meedenken bij het oplossen van uw knelpunten. Dit gebeurt voorafgaand aan de Bejo Open Dagen. Deze bijeenkomst wordt  gehouden in samenwerking met het project SUREVEG. 

Wat: Werkbijeenkomst Strokenteelt 
Waar: Trambaan 1, Warmenhuizen
Wie: Akkerbouwers met interesse in strokenteelt
Wanneer: 28 september, voorafgaand aan de Bejo Open Dagen

U kunt zich kosteloos aanmelden bij Laurens Nuijten