Image

Thema's

Door samen met de leden te kiezen voor een aantal herkenbare thema's wordt duidelijk waar de prioriteiten voor de sector liggen. Ook kan er doelgerichter gewerkt worden. Hieronder de thema's waaraan op dit moment gewerkt wordt.

Dit najaar zijn er 4 promotieweken van gecertificeerde producten, namelijk de Bio10daagse, de Beter Leven Week, Fairtrade Week en Bewuste Visweek. En Debbie omarmt ze allemaal!

Doe als Debbie Duurzaam en let ook eens op deze keurmerken bij het boodschappen doen en ervaar hoe gemakkelijk en lekker een verantwoorde keuze eigenlijk is. #debbieduurzaam

Bio10daagse 15-24 september - Bekijk filmpje
Bewuste Visweek 26 september – 2 oktober - Bekijk filmpje
Beter Leven Week 24 – 30 oktober - Bekijk filmpje
Fairtrade Week 29 oktober – 6 november

Terug

Voedselkeurmerken bundelen krachten

Voedselkeurmerken bundelen krachten

15 sep 2016 Redactie Bionext

‘Debbie Duurzaam’ omarmt landelijke promotieweken.

Voor het eerst werken de keurmerken Biologisch, ASC, MSC, Beter Leven en Fairtrade dit najaar samen tijdens hun landelijke promotieweken. De samenwerking is zichtbaar in de online campagne met ‘Debbie Duurzaam’ in de hoofdrol. Het doel van deze overkoepelende campagne is om consumenten te stimuleren om vaker voor gecertificeerde producten te kiezen..

De vijf keurmerkorganisaties vinden elkaar in overlappende doelstelling en doelgroep. Zij staan voor een betere wereld voor mens, dier en natuur. Om dit te realiseren stimuleren de organisaties onder andere supermarkten om het aanbod gecertificeerde producten te vergroten, zodat het de consument makkelijker wordt gemaakt om deze producten te kopen.

Kijk hier het filmpje

Al meerdere jaren organiseren de vijf keurmerkorganisaties, afzonderlijk van elkaar, in september/oktober landelijke promotieweken, namelijk: de Bio10daagse, Bewuste Visweek, Beter Leven Week en Fairtrade Week. In deze weken staan de producten, die deze organisaties certificeren, centraal in de supermarkt.

In de overkoepelende campagne introduceren de organisaties het personage Debbie Duurzaam. In vier korte filmpjes omarmt zij producenten en hun duurzame producten, zoals biologische wortels, duurzame schol en verantwoorde zalm, 3 sterren Beter Leven kip en Fairtrade bananen. Met de start van de Bio10daagse op 15 september zullen de filmpjes stapsgewijs tot 6 november via online kanalen worden verspreid.