Naar content
Image

Thema's

Door samen met de leden te kiezen voor een aantal herkenbare thema's wordt duidelijk waar de prioriteiten voor de sector liggen. Ook kan er doelgerichter gewerkt worden. Hieronder de thema's waaraan op dit moment gewerkt wordt.

Afbeelding Links

Voor boeren en tuinders

Bionext werkt nauw samen met boeren en tuiders die zich verenigd hebben in het Biohuis. Via keten- en themagroepen voor dierlijke en plantaardige sectoren zijn boeren en tuiders vertegenwoordigd. Er wordt samengewerkt met verschillende schakels in de keten, nagedacht over gewenst onderzoek en gesproken over regelgeving.

Het BioHuis is vertegenwoordigd in de Raad van Toezicht van Bionext en levert een financiƫle bijdrage voor de kerntaken wetgeving, kennis & onderzoek, communicatie en algemene belangenbehartiging. Leden van de aangesloten verenigingen ontvangen korting op alle betaalde diensten van Bionext.

Een van die diensten is de Biobank; vraag en aanbod van o.a. biologisch vee, voer en grondstoffen. Bionext heeft deze 'marktplaats voor boeren' een plekje gegeven in haar Community.

Lees hier meer over het Biohuis

Afbeelding rechts

Voor Handel en Verwerking

Bionext werkt nauw samen met producenten en handelsbedrijven die lid zijn van BioNederland, voorheen de Vereniging van Biologische Producenten en handelsbedrijven.

De bedrijven zijn  vertegenwoordigd in de keten- en themagroepen voor dierlijke en plantaardige sectoren, waarin samengewerkt wordt met verschillende schakels in de keten. De producenten en handelsbedrijven hebben onderling recent 3 themagroepen opgericht. Verder worden er regelmatig bijeenkomsten voor alle leden georganiseerd over specifieke thema's.

Bionext faciliteert voor BioNederland haar ledenadministratie, het residumonitorinssysteem Biokap en het risicomonitorinssysteem Biotrust.

Lees hier meer over BioNederland.

Afbeelding Links

Voor winkels

De Biowinkelvereniging (BWV) is een onafhankelijke verenging die zich richt op gezamenlijke belangenbehartiging van de biologische speciaalzaak. De BWV is er voor alle zelfstandige winkels en formules in Nederland. Natuurvoedingswinkels, speciaalzaken, reformhuizen, slagers, bakkers, banketbakkers, webwinkels en boerderijwinkels kunnen lid worden. Voorwaarde voor deelname is dat ten minste 90% van de voeding biologisch is. Met een percentage van 90% biologische voeding in het assortiment kan een winkel het EKO-keurmerk aanvragen.

Lees hier meer over de Biowinkelvereniging.