Image

Adopteer een Kip

Adopteer een Kip is misschien wel de bekendste publiekscampagne van Bionext. Sinds 2003 is het mogelijk om een kip te adopteren. Tienduizenden Nederlanders hebben inmiddels een biologische kip geadopteerd. Logisch. Want het lekkerste eitje is een adoptiekip-eitje. Voordat je besluit om een kip te komen ophalen: de kip blijft van de boer en loopt met honderden vriendinnen op een biologische pluimveehouderij. Je krijgt waardebonnen voor heerlijke biologische eieren. Die waardebonnen kun je bij een van de deelnemende winkels inwisselen voor een doosje eieren.

Lees meer of bestel meteen een kipadotie op www.adopteereenkip.nl.

Terug

Kijk waar je ei vandaan komt met de nieuwe eicode app

Kijk waar je ei vandaan komt met de nieuwe eicode app

15 feb 2016 Redactie Bionext

Met de nieuwe gratis Eicode app kan elke consument zien van welke boerderij zijn of haar ei komt. Op elk ei is een unieke code geprint. Met deze code kun je via de app achterhalen op welke boederij dat ei gelegd is, en wat voor soort ei het is. Het eerste getal staat voor het type stal waar de kip in woont:

Het tweede deel van de code geeft aan in welk land het ei geproduceerd is. NL staat voor Nederland. En de laatste cijfers vormen de bedrijfscode van het bedrijf waar het ei vandaan komt.  Met de eicode-app en de unieke code die op het ei staat kunnen consumenten nu zelf kijken van welke boerderij hun eieren komen, hoe de kippen worden gehouden. 

De Eicode-app is gratis te downloaden in de Google Play store voor Android-telefoons en in de app-store van Apple voor iPhone-gebruikers.