Terug

Seminar Biowinkelvereniging

Seminar Biowinkelvereniging

30 okt 2018 en 30 okt 2018
19:15

Op 30 oktober organiseert de Biowinkelvereniging haar jaarlijkse seminar met als thema 'Blik vooruit en meters maken'.

Programma
19.15 - 20.30 Seminar
20.30 - 21.00 Netwerkborrel
21.00 Einde 
 
Onderwerpen
1) Meters maken voor de bd-landbouw - spreker BD-boerderij Hansketien
Na lang zoeken heeft biodynamische boerderij Hansketien geschikte opvolging gevonden. De hoge grondprijs bleek een (bijna) niet te nemen drempel in het overnameproces. De producten van Hansketien worden in veel biospeciaalzaken verkocht. Daarom start de Biowinkelvereniging een crowdfundingcampagne om de grond van Hansketien vrij te kopen. Meter voor meter. Zodat de grond beschikbaar blijft voor biodynamische landbouw. En de kaas in de winkels te koop blijft. Een mooie case, want Hansketien staat niet op zichzelf. Hoe gaan we dit als keten aanvliegen?

2) Zijn biologische speciaalzaken de "power points" van de toekomst? - spreker Ronald van Marlen
Het tweede deel van het seminar gaan we aan de oplader bij Ronald van Marlen, directeur van biologische teeltorganisatie in rood fruit Toppas en bestuurder in diverse biologische organisaties. Prikkelen, wakker schudden en activeren. Dat is waar Van Marlen voor staat. Hij deelt graag met ons zijn positief opbouwende visie op de toekomst van de biospeciaalzaken. Authenticiteit en empowerment. Daar gaat het wat hem betreft om. Waar staan we nu echt voor? En hoe zorgen we dat de biospeciaalzaken (weer) de “power-points” worden die ze in potentie gewoon zijn?
Bereid je voor op een portie krachtvoer. Na afloop hebben we zeker iets om op te kauwen….
 
Datum & locatie
30 oktober 2018, Triodos bank Nieuweroordweg 1, 3704 EC, Zeist.
 
Kosten
Gratis voor leden; € 25, voor niet leden. Bent u winkelier en wordt u lid per 1-1-2018, dan onvangt u dit bedrag retour.
Leveranciers betalen ook € 25,-.
 
Opgeven
In verband met de voorbereidingen en catering stellen wij het op prijs als u zich opgeeft voor het seminar. Geef u op.